slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3

Una activista indígena visita Brussel·les i Barcelona per compartir les lluites i resistències de les dones del Poble Awà

Agenda: 
Jue, 07/07/2016 - 19:00 - 21:00

Lloc: Àgora Juan Andrés Benítez. C/Aurora amb C/Riereta, Raval. M Paral·lel – M Liceu

Hora: 19:00 hores

Contacte: Lina María González: linamaria8199@gmail.com, 637133231
Nuria Morelló: nuriamorello@gmail.com, 622193477   

Claudia Jimena Pai, indígena del poble Awá del resguard indígena Chiringuito Mira de Nariño (Colòmbia) visitarà vàries ciutats europees on denunciarà les violacions dels drets humans que ha patit el seu poble, i compartirà experiències amb col·lectius i organitzacions feministes.

Des del 28 de juny fins el 4 de juliol, la Claudia Jimena es reunirà amb diferents organitzacions socials i polítiques a Brussel·les (Bèlgica) amb l’objectiu de presentar una versió actualitzada de l’informe SOS a la ONU y a la Corte Penal Internacional sobre el extermino del Pueblo Awá de Colombia elaborat conjuntament l’any 2012 per la Unidad Indígena del Pueblo Awà (UNIPA) i l’Observatori ADPI. Malauradament, en aquesta ocasió, la nostra companya ens porta novament males noticies amb relació a la violència que continua afectant de manera sistemàtica a la pervivència del Poble Awà.

A Barcelona, el 5 de juliol, la Claudia compartirà amb diferents col·lectius feministes catalans, experiències sobre les discriminacions històriques que han patit tant les dones indígenes i com les dones del nord global.

El 7 de juliol, participarà a la xerrada Lluites i resistències de les dones del Poble Awà a Colòmbia, activitat que es portarà a terme a partir de les 19 hores, a l’Àgora Juan Andrés Benítez (C/Aurora amb C/Riereta, Raval).

La líder indígena ha estat part de la Conselleria d’Educació de la UNIPA, lloc des del qual va donar suport el Inkal Awá sukin kamtana pit parattarit  (manament educatiu i enfortiment d’un projecte educatiu comunitari). A més a més, ha participat en la formulació del Pla de Salvaguarda i del Pla de Reparació Colectiva del Poble Awá. Actualment exerceix com a Consellera de Dona i Família.

Aquesta activitat forma part del projecte Teixint noves solidaritats: intercanvi d’experiències, coneixements i alternatives entre els pobles indígenes de Colòmbia i les organitzacions del teixit associatiu de Barcelona que busca promoure l’intercanvi de coneixements entre organitzacions del Sud i del Nord, com a vehicle cap a construcció de societats en pau des d’una mirada de Drets Humans i col·lectius amb justícia social.

L’Observatori per l’Autonomia i els Drets dels Pobles Indígenes de Colòmbia (ADPI) és un col·lectiu de persones que treballa en defensa dels Drets Humans i col·lectius dels pobles indígenes a Colòmbia. Mitjançant accions de difusió, investigació, formació i incidència, busca denunciar les vulneracions contra la pervivència dels pobles originaris així com també visibilitat de les seves lluites i propostes.